2016. február 25., csütörtök

Orbán: Ezért engem Budapesten felakasztanának

„A Németországból érkező hang goromba, durva, agresszív” — ezzel a címmel közölt terjedelmes interjút csütörtöki számában Orbán Viktor miniszterelnökkel a Bild.


Angela Merkel, Bild, Magyarország, menekültválság, migráció, Orbán Viktor,
Orbán Viktor — Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
A kormányfő az interjúban egyebek mellett azt is elmondta: azért kezdeményezett népszavazást, hogy megakadályozza az uniós jogot sértő EU-kényszerkvótát.

Nem lehet az emberek feje felett a jövendő nemzedékek életét nagyban megváltoztató döntéseket hozni, a befogadási kvóta pedig megváltoztatná Magyarország és Európa nemzetiségi, kulturális és vallási profilját — tette hozzá. Kiemelte: „döntésem nem Európa ellen szól, hanem az európai demokrácia védelméért”.

A demokrácia alapelve ugyanis a hűség a nemzethez, a közép-európaiak pedig megtanulták, hogy elveszítik szabadságukat, ha nem a polgárok érdekeit képviselik. Hozzátette: ”nem megosztani, hanem védeni akarjuk polgárainkat”. Ezt azt jelenti, hogy „nem akarjuk, hogy migránsok jöjjenek hozzánk” — tette hozzá, felvetve: „miért kellene importálnunk nyugati államok gondjait?”

Európa a nemzeti érdekek összességéből jön létre, és az Európa-politika nem állhat az egyes országok érdekeivel szemben — szögezte le arra a kérdésre, hogy számára fontosabbak-e a nemzeti érdekek Európánál.

Arra a kérdésre, tönkremehet-e Európa, amely Helmut Kohl volt német kancellárnak szívügye volt, egyebek között kifejtette, hogy Helmut Kohl tanítványai közé sorolja magát. Hangsúlyozta: most a „brüsszeli káosz és a unió lebénulása” fenyeget. A miniszterelnököt leginkább az zavarja, hogy Brüsszel eltűri a „szerződésszegés kultúráját”.

A kérdésre, osztja-e Robert Fico szlovák kormányfő azon nézetét, hogy a németek diktátumot adtak a menekültkérdésben, azt válaszolta: nem beszélne diktátumról, ugyanakkor a „Németországból érkező hang goromba, durva, agresszív”, és ez a „migrációs válság jelenlegi káoszában nagy probléma”, hiszen a németek és „mi, közép-európaiak őrizzük Európa alapértékeit”, a keresztény-zsidó világképet, a megbízhatóságot, hogy a szerződéseket mindig betartják.

Most a vita helyett összetartásra lenne szükség, kiváltképp azért, mert Brüsszelből „egész más jelzések érkeznek: multikulti, rendetlenség, szerződésszegés” — mondta a kormányfő.

Nemmel válaszolt a kérdésre, hogy a német különút felelős-e a menekültválságért, és kifejtette: a menekülthullámot a közel-keleti káosz váltotta ki, a német kancellár pedig „csak reagált erre és üdvözölte a migránsokat”, és eközben „bizonyára szem előtt tartotta népe javát”.
Szívből kívánom Merkel asszonynak, hogy sikerüljön, amit elkezdett, de mi magyarok fenntartjuk magunknak a jogot, hogy ne vegyünk részt ilyen kísérletekben, mert azt gondoljuk, hogy ez áll népünk érdekében” — mondta Orbán Viktor.
Kijelentette, hogy aki tömegesen visz be országába „nem regisztrált bevándorlókat a Közel-Keletről”, az terrorizmust, bűnözést, antiszemitizmust és homofóbiát is importál.

Elmondta, hogy Magyarország a kultúrák olvasztótégelye, ahol keresztények és zsidók „együtt, és nem egymás mellett élnek”, nincsenek gettók vagy környékek, amelyeket tanácsos elkerülni, és nem fordulnak elő olyan jelenetek, mint szilveszterkor Kölnben. Hangsúlyozta: nem szeretné, hogy gyermekeinek olyan világban kellene felnőniük, amelyben „Köln megtörténhet”.

A kormányfő kiegészítette azt a korábban a Bildnek tett kijelentését, miszerint a magyar alkotmány első paragrafusa szerint a német kancellárnak mindig igaza van. Azt mondta: nem kell mindenben utánozni a németeket, „a német menekültpolitika nem alternatíva nélküli, de Merkel asszony alternatíváját nem látom”.

Nem „szépségversenyről” van szó, reagált arra a kérdésre, tetszik-e neki a német kancellár legnagyobb ellenfelének szerepe. Aláhúzta: tény, hogy ha tavaly nyáron Berlinben és Brüsszelben hallgattak volna a közép-európaiakra, akkor ma legfeljebb néhány tízezer „igazi menekült” lenne Európában, és nem több mint egymillió „ellenőrizetlen migráns”. Hozzátette: kezdettől fogva követelték a bevándorlók megállítását, és a menekültek és „gazdasági migránsok” szétválasztását.

Arról, hogy milyen hibák vezettek Angela Merkel elszigeteltségéhez, megjegyezte: a magyar alkotmány második paragrafusa szerint „soha ne adj tanácsokat a német kancellárnak”. Szerinte az európai politika a migrációs kérdésben egyre inkább elszigetelődik, és a politikusok túl kevéssé hallgatnak a népre, nem csak Németországban.
Vesztes helyzetbe kerül, aki a bevándorlás kérdésében a polgárok megkérdezése nélkül és az emberek akarata ellen akar dönteni — mondta.
Magyarország nem tartozik Németországnak, „kivittek vagyunk” — fogalmazott a szolidaritásról szóló kérdésre, hangsúlyozva: a magyarok nem szívesen élnek más pénzén, és nem akarják, hogy más az ő pénzükön éljen.

Betelepítési kvóta


Szerinte a 160 ezer menekült tagállamok közötti elosztásáról hozott döntés „nem legális” és ellentmond az uniós jognak.


„Ez az elosztási képlet egyszerűen értelmetlen és nem működik, de ezt Brüsszelben nem akarják elismerni — húzta alá. Segíteni csak annak lehet, aki elfogadja a segítséget — fogalmazott Görögországról szólva, majd hozzátette, hogy „szurkol” a görögöknek, „de a jogot és a törvényt nekik is be kell tartaniuk”.

Angela Merkel, Bild, Magyarország, menekültválság, migráció, Orbán Viktor, Leszbosz szigete, Görögország, bevándorlási kvóta
Migránsok érkeznek Leszboszra — Fotó: Manu Brabo/AP/MTI
A március elejére tervezett EU-Törökország csúcsról egyebek között kifejtette: az EU „alázatosan koldul” a külső határok biztonságáért, ami nem jó politika, mert „Európa jövőjét és biztonságát függővé teszi Törökország jóakaratától”.

Orbán Viktor hozzátette: Brüsszel olyan ígéreteket tesz a törököknek, amelyeket az uniós tagországok nem tudnak és nem is akarnak betartani. Illúziónak nevezte azt a tervet, hogy több százezer embert átvegyenek Törökországtól és elosszanak a tagállamok között.
Engem itt Budapesten felakasztanának a lámpavasra, ha ehhez hozzájárulnék — mondta a miniszterelnök.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI