2016. február 29., hétfő

Orbán beszólt Bukarestnek

Markó Béla szombati „dorgálása” meghozta a kívánt eredményt: Magyarország lépett.


Orbán Viktor, magyar-román kapcsolatok, erdélyi magyarok, diplomácia, Szijjártó Péter, Külgazdasági és Külügyminisztérium
Szijjártó Péter és Orbán Viktor lépnek. Most és „nem holnap vagy holnapután” — Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
A magyar miniszterelnök a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott hétfői nagyköveti értekezleten Magyarország és a szomszédos államok viszonyát értékelte.

Romániáról szólva a magyar kormányfő arra hívta fel a figyelmet, hogy:
Romániában politikai hadjárat folyik magyar politikusokkal szemben, háttérbe akarják szorítani a magyar kisebbség politikai vezetőit, amit megfelelő súllyal szóvá kell majd tenni.
Nos, csupán két nappal azután, hogy az RMDSZ egykori elnöke Marosvásárhelyről kicsit megcibálta Szijjártó Péter magyar külügyér fülét, Magyarország a nehéz helyzet megoldásába kezdett. Arról viszont, hogy az RMDSZ mikor és merre méltóztatik végre lépni, még mindig nincsenek információink.

Egy dolog nem tiszta számunkra: azt, amit az RMDSZ megélhetési alkupolitikájával elrontott, miért a magyar kormánynak kellene helyrehoznia. (z nagy — kerekes)

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.