2016. február 1., hétfő

Nem akar „idegenben” pereskedni a DNA

Csíkszeredában hétfőn elkezdődött Ráduly Róbertnek és Szőke Domokosnak, a város volt polgármesterének és alpolgármesterének a pere.


Csíkszereda, DNA, korrupció, Ráduly Róbert, Szőke Domokos,
Ráduly Róbert — Fotó: Veres Nándor/MTI
Az Agerpres beszámolója szerint a korrupcióellenes ügyészség azt kérte, hogy ne a területileg illetékes csíkszeredai törvényszék tárgyalja a hivatali visszaéléssel vádolt városvezetők perét.

A DNA 2015 áprilisában tartott csíkszeredai házkutatásai óta a törvényszék csak az elöljárók elleni kényszerintézkedésekre vonatkozó kérésekkel foglalkozott.

A polgármester ügyvédje az Agerpresnek elmondta, hogy az ügyet csakis a marosvásárhelyi törvényszékre helyezheti át a marosvásárhelyi táblabíróság, mely február 26-án bírálja el az ügyészség kérését.

Ráduly Róbert és Szőke Domokos ellen június közepén emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség. Ráduly még a vádemelés napján lemondott polgármesteri tisztségéről, Szőkét a prefektus felfüggesztette tisztségéből. A volt polgármestert háromrendbeli hivatali visszaéléssel és összeférhetetlenséggel, az alpolgármestert pedig négyrendbeli hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolja a DNA.

Az ügyészség szerint Ráduly azáltal követett el hivatali visszaélést, hogy a műemlékvédelmi előírásokat figyelmen kívül hagyva bocsátott ki építési engedélyt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai épületének a felújítására. A vád szerint a polgármester és az alpolgármester egy-egy alkalommal magáncélra használta a polgármesteri hivatal gépkocsiját.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI