2016. február 24., szerda

Megszólalt a Sepsiszentgyörgynek hitelt adó bank Antal Árpád ügyében

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknak (EBRD) a rendelkezésére álló információk alapján „nincs oka azt hinni, hogy a hitelt nem rendeltetésszerűen használták fel”.


Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, Sepsiszentgyörgy, Antal Árpád, DNA,
Antal Árpád sajtótájékoztatója a kihallgatás másnapján — Fotó: Kátai Edit/MTI
A pénzintézetet az MTI kereste meg.

A bank illetékese azzal kapcsolatban válaszolt írásban az MTI kérdéseire, hogy a korrupcióellenes ügyészség múlt szerdán házkutatást tartott Sepsiszentgyörgyön Antal Árpád polgármester és munkatársai lakásában és irodájában, majd egy nappal később felügyelet alá helyezte, és hatvan napra eltiltotta hivatala gyakorlásától a polgármestert.

A bank folyamatosan ellenőrizte a szerződés végrehajtását


Az EBRD közölte: minden általa finanszírozott beruházást közelről figyel a kedvezményezettekkel együttműködve.

A pénzintézet arra is kitért, hogy támogatja a román hatóságokat a korrupcióellenes harcban, és abban, hogy a törvényeket a közigazgatás minden szintjén alkalmazzák. Megjegyezte, hogy értesült a sepsiszentgyörgyi ügyészségi vizsgálatról, és bízik benne, hogy a hatóságok alaposan kivizsgálják az ügyet, és a helyzet hamarosan tisztázódik.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI