2016. február 24., szerda

Megjelentek az új Facebook-gombok

Miután egy évig tesztelték Spanyolországban és Írországban a Facebook vezető dizájnere, Julie Zhuo által tervezett új, Imádom, a Vicces, a Hűha, a Szomorú és a Dühítő elnevezésű gombokat, ma világszerte elérhetővé tették az új opciókat.


Facebook, Facebook-gombok, közösségi média, Mark Zuckenberg, Facebook-reactions
A „tetszikelés” mellett lehet imádni, vagy dühítőnek is tartani valamit — Forrás: Facebook
Az új gombok a mindeddig egyeduralkodó Tetszik-gomb alól bújnak elő: ha a felhasználó a felfelé tartott hüvelykujjra viszi az egerét, mostantól közülük is választhat.

Böngészőben megnyitva a Facebookot, már mindenki előtt ott áll a nagy lehetőség, hogy összesen hatféleképpen minősítsen — az iOS és Android készülékeken a szoftvert frissíteni kell az újdonságért.


Today is our worldwide launch of Reactions -- the new Like button with more ways to express yourself. Not every moment...
Közzétette: Mark Zuckerberg – 2016. február 24.

A két tesztelő országban megoszlottak a vélemények az új gombokról: sokan zavarosnak találták a megoldást, mások örültek a változatosságnak, s nem kevesen a funkcionális írástudatlanság újabb lépcsőjeként üdvözölték a puszta bökögetéssel kifejezett érzelemnyilvánítás lehetőségét.
 A Facebook sokáig vacakolt azzal, hogy mi legyen a gombjaival, de azt már régebben világossá tette Zuckerberg, hogy az egyértelműen negatív „Nem tetszik”, azaz „Dislike” semmiképpen sem lesz a közösségi portálon.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/Híradó