2016. február 23., kedd

Medvetámadás Székelyföldön

Medve támadott meg egy 28 éves fiatalembert hétfő délután Hargita megyében, az erdőn fát vágó férfit kollégái mentették ki a dühöngő állat karmai közül — számolt be az esetről a Maszol.


medvetámadás, Székelyföld, Hargita megye, Csíkszenttamás, barna medve, Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség
Képünk illusztráció — Fotó:Balázs Attila/MTI
Az áldozatot kórházba szállították, most már túl van az életveszélyen.

A Csíkszenttamás közelében történt medvetámadásról a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség védett övezetek részlegének vezetője azt nyilatkozta a news.ro internetes portálnak, hogy a szekérrel fáért induló áldozat túl közel merészkedhetett a medve barlangjához.

„Emiatt támadhatott rá az állat”  mondta Both József, aki az erdész elmondását felidézve közölte: a férfi lábát csúnyán megharapta a rátámadó medve. „Kollégái segítettek neki, és kiszedték a karmai és fogai közül”  mondta a news.ro tudósítása szerint a hivatal munkatársa.

A sebesült férfi élete még nem volt biztonságban, ugyanis el kellett vonszolni a szekérig, majd olyan helyre kellett szállítani, amit autóval is meg lehet közelíteni. A sérültet végül a Hargita megyei kórház sürgősségi osztályára szállították.

Szemtanúk beszámolója szerint a megvadult állat mintha a semmiből tűnt volna fel, ha az áldozat egyedül van, minden bizonnyal megöli. Fejszékkel, botokkal támadtak a medvére, amely eközben vonszolta magával a fiatalembert. A kórház tájékoztatása szerint habár az áldozat lábán mély sebek vannak, állapota stabil.

A lap felidézte: két héttel korábban Borszék közelében egy 47 éves férfira támadt egy medve, az áldozat a nyakán sérült meg. Hargita megyében tavaly öt személy kerül kórházba medvetámadás következtében.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: news.ro via Maszol