2016. február 27., szombat

Kelemen: Dübörög a magyarellenesség Romániában

Kelemen Hunor szerint az elmúlt időszakban megrendült az erdélyi magyar közösség biztonságérzete.


Kelemen Hunor, RMDSZ, magyarság, Antal Árpád, SZKT, erdélyi magyarok, Románia,
Kelemen Hunor — Forrás: Facebook/RMDSZ
Az RMDSZ elnöke a szövetség kisparlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) marosvásárhelyi ülésén tartott politikai helyzetértékelésében beszélt erről.

Kelemen Hunor szerint a korábban ismert, de kezelhetőnek gondolt magyarellenesség új köntösben jelent meg, és felerősödött.

„Mára az igazságszolgáltatást használják jogaink és javaink visszavonására, megcsonkítására, megkarcsúsítására” — jelentette ki az elnök. Úgy vélte, hogy hivatásos feljelentők keresetei alapján tervszerűen és folyamatosan születnek a jogcsorbító bírósági ítéletek.

Harcolni kell a korrupció ellen...


... de különbséget kell tenni a közigazgatás során felmerülő tévedés és a korrupció között — állapította meg Kelemen. Megemlítette, hogy Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson és Sepsiszentgyörgyön a korrupcióellenes harc jegyében „úgy fejezték le a közösséget”, hogy sehol sem merült fel a korrupció gyanúja.

Az RMDSZ elnöke kijelentette, ilyen körülmények között is van értelme a politikai és önkormányzati szerepvállalásnak. Hozzátette, vállalni kell a közösség ügyét, a felelősséget, és mindent, ami ezzel jár. Úgy kell viszont készülni, hogy minden pillanatban legyen, aki a vezetők helyébe áll, ha őket félreállítják.

Az SZKT tagjai hosszas tapssal jutalmazták azt a bejelentését, hogy a szövetség szolidáris Antal Árpád tisztségéből felfüggesztett sepsiszentgyörgyi polgármesterrel.

A tanácskozáson felszólaló elöljáró cselekvésre biztatta kollégáit. „Érdemes dolgozni, még ha mások döntik is el, hogy mikor ér véget az önkormányzati pályafutásunk” — jelentette ki a tisztségéből felfüggesztett polgármester.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI