2016. február 12., péntek

George Clooney egyetért Merkel menekültpolitikájával

Angela Merkel német kancellár pénteken hivatalában fogadta az amerikai filmszínészt, a megbeszélésen menekültpolitikai kérdésekről cseréltek eszmét — közölte a kancellári hivatal.


Amal Clooney, Angela Merkel, Berlinale, George Clooney, menekültpolitika, migráció,
Angela Merkel, Amal és George Clooney — Fotó: Guido Bergmann/Bundesregierung
A közlemény szerint Clooney és felesége, Amal Clooney ügyvéd mindenekelőtt arról tárgyalt a kancellárral, hogy a művész miként támogatja a Nemzetközi Menekültügyi Bizottság (IRC) munkáját.

Sajtójelentések szerint az egyórás megbeszélésen részt vett az IRC elnök-vezérigazgatója, David Miliband volt brit külügyminiszter is.
Az IRC-t 1933-ban alapították az Egyesült Államokban Albert Einstein kezdeményezésére, azzal a céllal, hogy segítsenek az Adolf Hitler uralmát megszenvedő németeknek.
George Clooney a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) csütörtöki megnyitójára érkezett a német fővárosba. A fesztivált Ave, Cézár című új filmjével nyitották meg. Az alkotásról tartott sajtótájékoztatón és a gála előtt tett nyilatkozataiban kiállt a német kormányfő mellett.

Angela Merkel menekültpolitikájával „teljes mértékben egyetértek” — emelte ki. „Meg akarjuk kérdezni tőle, hogy miben segíthetnénk” — tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államoknak többet kell tennie a nemzetközi menekültválság enyhítéséért.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI