2016. február 27., szombat

Freddie és a Pioneer képviseli Magyarországot Stockholmban

Freddie és a Pioneer című dal nyerte A Dal 2016 válogatóversenyt szombaton.


A Dal, A Dal 2016, Eurovíziós Dalfesztivál, Magyarország, Freddie, Pioneer,
Freddie — Fotó: Mohai Balázs/MTI
A döntőben a nyolc finalista mezőnyét a zsűri — Frenreisz Károly, Pierrot, Zséda (Zsédenyi Adrienn) és Both Miklós — pontozással négyre szűkítette.
  1. Freddie előadásában a Pioneer,
  2. Oláh Gergőtől a Győz a jó,
  3. a Kállay Saunders Bandtől a Who We Are
  4. és Petruska dala, a Trouble In My jutottak a verseny végső fázisába.


Mind közül a tévénézők választották ki a nyertest: zsűri a legtöbb pontot, 34-et Freddie dalának adta, ezt követően a nézők is őt választották,, így ő lehet ott Magyarország képviseletében május 10. és 14. között Stockholmban, az Eurovíziós Dalfesztiválon.
Az a célom, hogy amikor fellépek majd a színpadra a versenyen, Magyarország büszke legyen — nyilatkozta az énekes a műsor után.
Idén 43 ország vesz részt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett versenyen, Magyarország dala az első stockholmi elődöntőben, május 10-én hangzik el. A dalfesztivált ezúttal azért rendezik Svédországban, mert tavaly Bécsben egy svéd énekes, Mans Zelmerlöw nyert Heroes című dalával.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI