2016. február 3., szerda

A valenciai körversenyen indul Novák Károly Eduárd

A valenciai kerékpáros körversenyen vesz részt Novák Károly Eduárd csíkszeredai paralimpiai bajnok, aki pályafutása során először versenyezhet a sportág elitjéhez tartozó csapatok tagjai ellen.


kerékpár, Novák Károly Eduárd, Tusnad Cycling Team, valenciai körverseny,
Novák Károly Eduárd és a Tusnad Cycling Team a csapatok hivatalos bemutatóján — Forrás: Facebook
Novák Károly Eduárd mellett a Tusnad Cycling Team hét tagja is indul a szerdán kezdődő valenciai körversenyen. Nováknak ez lesz pályafutása egyik legerősebb versenye.

A tusnádi csapat közlése szerint a 39 éves sportoló elmondta: büszkék, hogy olyan világszintű versenyre juttatnak el romániai sportolókat, amelyen még sosem vehettek részt.

Novák Károly Eduárd számára különleges alkalom az indulás, és egyben társadalmi üzenetet is közvetít, hiszen azt igazolja, hogy fogyatékos sportoló is összemérheti erejét ép társaival.
Be akarom fejezni a versenyt. Tudom, hogy nagyon nehéz lesz, de számomra nincs lehetetlen - mondta a csíkszeredai sportoló.
A valenciai körversenyen többek között olyan kerékpárosok indulnak, mint az olasz Fabio Aru, a spanyol körverseny, a La Vuelta tavalyi győztese, de jelen lesz a világelit 16 csapatának fele is.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI