2016. február 12., péntek

A „mi” csapatunk

A Sepsi-SIC — Sepsiszentgyörgy női kosárlabdacsapata — múlt hétvégi román kupabéli bravúros szerepléséről — kupagyőzelem — nagyjából már mindent leírtak a sportújságírók és a publicisták.


Sepsi-SIC, kosárlabda román kupa, Final Four, Románia, Brassó, Olimpia CSU Brasov, Digi Sport,
Mi és ők — Forrás: Digi Sport
Nincs is mit nagyon hozzátenni ahhoz, ami a fantasztikus hangulatú mérkőzésről, csapatunk, „lányaink” sokakat inspiráló példás hozzáállásáról, Zoran Mikes edzői képességeiről, a lelátókról áramló zöld-fehér szurkolói energiáról, és arról, hogy a csapat milyen elképesztő ellenszélben érte el mindezt, már megjelent a sajtóban.

Mivel nem volt alkalmam a helyszínen követni a mérkőzést, a tévé előtt „izgultam” végig a döntőt. (Azért az idézőjel, mert leszámítva az első negyedet, az összecsapás nem hozott igazi izgalmat, odaadhatták volna a kupát final four rendezés nélkül is.)

Sepsi-SIC vs. Románia?


Túl azon, hogy a képernyőn keresztül is furcsán hatott (bár számomra nem volt érthetetlen a miértje) az ellenfél szurkolóinak szektorából gyakran elhangzó „Románia! Románia!” rigmus — mintha nem is klubcsapatok, hanem nemzeti válogatottak mérkőztek volna meg —, erre még rá tudott tenni egy lapáttal a Digi Sport kommentátora is, aki a Brassói Olimpia trénerével, Dan Calanceával készített mérkőzés utáni villáminterjúban azon sajnálkozott, hogy, idézem:

„Ma este sajnos semmi sem jött össze nekünk.”

És ehhez már tényleg nincs mit hozzátenni, legfeljebb annyit, hogy no commentKerekes Gyula

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.