2016. január 7., csütörtök

Nem túl jó ötlet allah akbarozva késsel hadonászni a rendőrök előtt

Késsel felfegyverkezve próbált behatolni egy férfi egy párizsi rendőrkapitányságra, akit a rendőrök a helyszínen agyonlőttek. Valószínűleg terrortámadásra készülhetett.


Párizs, Franciaország, terrorizmus, késes merénylet
Lassan megszokott kezd lenni az állig felfegyverkezett rendőrök látványa Párizsban. Fotó: Charles Platiau/Reuters/MTI
A támadó henteskéssel a kezében megrohanta az épület előtt álló rendőröket, és azt kiabálta, hogy „Allahu akbar” (Allah a legnagyobb), mire a rendőrök azonnal agyonlőtték.

Nevük mellőzését kérő rendőrségi források elmondták, hogy a férfi ruházatában vezetékek futottak, ezért azt gyanították, hogy robbanómellény is lehet rajta.

A tűzszerészek később megállapították, hogy a támadónál nincs robbanóanyag, a rajta lévő szerkezet utánzat. A támadót egyelőre nem azonosították.

Egy szintén név nélkül nyilatkozó rendőr azt is elmondta, hogy valószínűleg nem egyszerű bűncselekményről, hanem terrortámadásról van szó.

Párizs, Franciaország, terrorizmus, késes merénylet
A környéket lezárták, senkit nem engednek a helyszín közelébe, a környező házakat, iskolákat kiürítették. Fotó: Christophe Ena/AP/MTI
Szemtanúk arról számoltak be, hogy több elkövetőt is láttak, ezt a rendőrség nem erősítette meg.

Egyelőre nincs hír arról, hogy valakit keresnének. Többen attól tartanak, hogy a mostani esemény egy következő terrortámadás indítása volt.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI