2016. január 21., csütörtök

Madách-díjat kap György Attila

A Nógrád megyei, ma már Szlovákiához tartozó Alsósztregován született Madách Imrére emlékeznek pénteken Balassagyarmaton.


Madách Imre, Madách-díj, magyarság, kultúra, György Attila, irodalom, művészet,
György Attila — Forrás: Facebook
Az író és költő születésének évfordulója alkalmából rendezett ünnepség egyik kiemelkedő mozzanata a Madách-díj átadása.

A Madách Imre halálának 100. évfordulójára alapított elismeréssel minden évben a Madách-kutatásban, a Madách-kultusz ápolásában, a megye kulturális és művészeti életében legeredményesebben közreműködőket jutalmazzák.

Az idei kitüntetettek egyike György Attila székelyföldi író.


A Csíkszeredában élő József Attila-díjas író a Székelyföld című kulturális folyóirat alapítója és szerkesztője. Novellái, publicisztikái rendszeresen megjelennek erdélyi és magyarországi folyóiratokban.

Az idei év másik kitüntetettje Molnár Péter Kerényi Jenő- és Hermann Lipót-díjas szobrászművész.

Korábbi díjazottak


Nógrád megye korábban Madách-díjat adományozott többek között R. Várkonyi Ágnes történésznek, Andor Csabának, a Madách Társaság elnökének, Kerényi Ferenc, Szabó András, Bene Kálmán irodalomtörténészeknek, a Mikszáth Kálmán Társaságnak, Jankovics Marcell rajzfilmrendezőnek, és posztumusz odaítélték a díjat Lukács Margit színművésznek is.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI