2016. január 31., vasárnap

Idén is lesz Székely Bál Budapesten

budapesti székely bál, Háromszék Táncegyüttes, jótékonyság, magyarság, székely bál 2016, Várkert Bazár,

Harmadik alkalommal rendezik meg február 5-én a Székely Bált Budapesten — az idén rendhagyó módon a jótékonysági est három székely kedvezményezettje mellé egy kárpátaljai közösséget is választottak.


A Nemzetstratégiai Kutatóintézet két évvel ezelőtt azzal a céllal indította útjára az I. Budapesti Székely Bált, hogy a rendezvény erősítse az összetartozás érzését, szilárdítsa a magyar-magyar összefogást, fejlessze Székelyföld és az anyaország kapcsolatát és segítse a rászoruló nemzettársakat. Harmadik alkalommal is ugyanez a cél.

Határokon átívelő nemzetegyesítés 


Idén a szervezők úgy döntöttek, hogy rendhagyó módon a három kedvezményezett székely közösség mellett egy kárpátaljait is segítenek, tekintettel az Ukrajnát sújtó gazdasági válságra és a fegyveres konfliktusokra. 

A III. Budapesti Székely Bál kedvezményezettjei:
  • a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás árvái,
  • a székelyudvarhelyi Szent Ferenc Egyesület sérült gyermekei,
  • az oklándi unitárius közösség, 
  • a Derceni Református Egyházközség Kárpátaljáról.
A program és a vacsora menüválasztása a székely tradícióra épít. 18 órai kezdettel a Magyar Állami Nép Együttes lép színpadra a Megidézett Kárpátok című produkcióval, Pál István Szalonna, a zenekar prímásának vezetésével. Az est folyamán átadják a Tiszteletbeli Székely címeket is.

A bált a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezi, fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.