2016. január 5., kedd

Hivatalos: újra összeáll a Guns N' Roses

Keddre virradólag végre ismertették az áprilisban sorra kerülő Coachella fesztivál programját. 


Guns N' Roses, Slash, Axl Rose, Coachella, Appetite for Destruction
A klasszikus felállás: Steven Adler – dob, Izzy Stradlin – ritmusgitár, Axl Rose – ének, Duff McKagan – basszusgitár és Slash – gitár
A bejelentés után immár hivatalos — bár ismerve a zenekar énekesét, Axl Rose-t száz százalékosan addig nem jelenthető ki, amíg meg nem történik: újra összeáll és színpadra lép a Guns N' Roses amerikai rockegyüttes. A fesztivál szervezői további részleteket egyelőre nem közöltek az együttes fellépéséről.

A zenekar gitárosa, Slash, polgári nevén Saul Hudson 1996-ban lépett szólópályára, de akkor már három éve kényszerszüneten volt a legendás csapat. Az azóta eltelt időszakban a banda tagjai nem zenéltek együtt, bár külön-külön részt vettek közös zenei projektekben. Ugyanakkor Axl és Slash között egyre mélyebb konfliktus alakult ki, a két zenész részéről az évek során olyan súlyos dolgok hangzottak el, amelyek kizárttá tették, hogy valaha is megvalósuljon a rajongók milliói által áhított „reunion”.

A kettejük kibéküléséről és a banda esetleges összeállásáról szinte évente felröppenő pletykák végre beigazolódtak: ma hajnalban Slash megosztotta közösségi oldalain az együttes klasszikus, rózsás-pisztolyos logóját, alul a Coachella felirattal. Ugyanez a plakát jelent meg a banda honlapján és Duff McKagan basszusgitáros Facebook-oldalán is:

Guns N' Roses, Slash, Axl Rose, Coachella, Appetite for Destruction
Egyelőre nem tudni, hogy a klasszikus felállás játszik-e majd, de az már biztos, hogy a zenekar kétszer is fellép áprilisban a Coachella fesztiválon
1985-ös alapítása óta a Guns N' Roses több mint 100 millió albumot adott el, leghíresebb dalaik, a Sweet Child O' Mine, a Welcome to the Jungle, a Paradise City vagy a November Rain rockrajongók nemzedékeire voltak óriási hatással.

A Coachella (teljes nevén: Coachella Valley Arts and Music Festival), amely 1999-ben az alternatív rockzene fesztiváljaként indult, mára a nyári amerikai koncertszezon egyik fő attrakciójává vált. 
A kaliforniai Idio városának Coachella-völgyi zenei és művészeti fesztiválját idén két egymást követő hétvége három-három napján, április 15-17-én és 22-24-én tartják.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.