2016. január 20., szerda

Háromszéken volt a leghidegebb ma reggel

A román Meteorológiai Szolgálat honlapján közölt adatok szerint a Székelyföld határán fekvő, Kovászna megyei Bodzafordulón mérték az ország legalacsonyabb hőmérsékleti értékét szerda reggel.


Románia fagytérképe — 8 órai adatok
A meteorológusok jelentése szerint a „Kis Szibériának” is nevezett településen mínusz 28 fokot mutattak a műszerek reggel nyolc órakor. (Egy későbbi közlésében az Agerpres hírügynökség 29,5 fokról ír. Egy biztos: ez volt idei év legalacsonyabb romániai hőmérséklete.)

A meteorológusok szerint egyébként egész Kovászna megyét uralták a vaskos mínuszok: Sepsiszentgyörgyön -25, Kézdivásárhelyen és Baróton -21 Celsius fokot jegyeztek a reggeli órákban.

A szomszédos Brassó megyében Vidombákon volt a leghidegebb, itt a fagypont alatti 27 fokra ereszkedett a hőmérő higanyszála.

Ehhez képest Hargita megyében „kánikula” volt: Gyergyóalfaluban volt a leghidegebb (-18 ºC), a Bucsin-tetőn és Maroshévízen mínusz 17, Székelyudvarhelyen mínusz 16, míg a megyeszékhelyen „csak” mínusz 14 Celsius-fokot mértek. 

Az egész országban rendkívül alacsony volt a hőmérséklet:
  • Biharfüred -23 ºC
  • Bukarest (Băneasa) -22 ºC
  • Fogaras - 24 ºC 
  • Nagyszeben -20 ºC
  • Kolozsvár -13 ºC
  • Marosvásárhely -14 ºC
Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden sárga fagyriadót bocsátott ki az ország legnagyobb részére, köztük Hargita, Kovászna és Brassó megyére is. A riadó csütörtök reggel 10 óráig érvényes, a meteorológusok figyelmeztetése azonban kitért arra, hogy a fagyos idő január 26-ig kitart.

A fenti sorokat olvasva azt gondolta a nyájas olvasó, hogy ennél rosszabb nem lehet? Dehogynem!
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.