2016. január 19., kedd

Harmadszorra lett magyar állampolgár

Harmadszorra kapott magyar állampolgárságot a székelyföldi Készdiszentléleken élő 95 éves Borsó Lajos.


magyarság, Borsó Lajos, Székelyföld, magyar állampolgárság, Magyarország Főkonzulátusa, Csíkszereda,  Zsigmond Barna Pál, Kézdiszentlélek
Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja házhoz vitte a honosítási okiratot — Fotó: Facebook/Magyarország Főkonzulátusa Csíkszereda
Borsó Lajost 1921 júliusában még magyar állampolgárként anyakönyvezték, aztán pár nappal a születése után lépett érvénybe a trianoni diktátum.

Lajos bácsi a második bécsi döntéskor másodszor lett magyar állampolgár, a kedvezményes honosítás pedig harmadszorra is lehetővé tette ezt számára.
Annak örvendek, hogy még egyszer magyar állampolgár lettem. A családom tagjai is magyar állampolgárok és én is az szerettem volna lenni, s menjek úgy a föld alá magyar állampolgársággal. 
Nálunk most is magyar világ van, mert mi itt magyarok vagyunk, annak születtünk és annak is halunk meg. Ez a sarok itt örökké magyar volt és az is akar maradni — idézte az idős férfi ünnepi gondolatait a Magyarország Főkonzulátusa Csíkszereda Facebook-oldal.
A jó egészségnek és kitűnő szellemi frissességnek örvendő férfi napi rendszerességgel vág fát, és kíséri dédunokáit az iskolába, ahol feleségével harminc évig tanítóként dolgozott. Két gyermeke, hat unokája, tizenegy dédunokája és egy ükunokája született.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI | Facebook/Magyarország Főkonzulátusa Csíkszereda