2016. január 28., csütörtök

Gábor Áron-díjat kapnak a Filisek

A Székely Nemzeti Tanács Gábor Áron-díjjal tünteti ki a Szentegyházi Gyermekfilharmóniát.


Haáz Sándor, kultúra, magyarság, népdal, Székelyföld, Szentegyháza, Szentegyházi Gyermekfilharmónia, Székely Nemzeti Tanács, Gábor Áron-díj,
A Fili alapítója, Haáz Sándor és „gyermekei” Forrás: Facebook
A Haáz Sándor karnagy által vezetett intézmény hosszú évek óta népszerűsíti a székely népzenét, a székely tehetséget, olyan színvonalon, amely kivívja a közönség elismerését az egész világon.

A szentegyházi gyermekek igazi nagykövetei lettek a székely műveltségnek, a székelyek hagyományainak.


A Székely Nemzeti Tanács a díj odaítélésekor, ugyanakkor elismeri azt a példaértékű nevelőmunkát, amelyet Haáz Sándor karnagy kifejt.

Közleményében a SZNT emlékeztet a gyermekek jogairól szóló ENSZ egyezményre, amely kimondja: minden gyermeknek joga van ahhoz, hogy olyan oktatásban, nevelésben részesüljön, amely a képességeit egyéni és fizikai tehetségének legtágabb határáig fejleszti. A zeneoktatásban ezt az alapvető jogot Haáz Sándor munkássága biztosítja hosszú ideje a szentegyházi gyermekeknek.
Ha Székelyföld minden falujában, városában hasonló, elkötelezett munka folyna a zeneoktatásban, a testnevelésben, az irodalom-, a matematika- és a nyelvoktatásban, akkor olyan szintű minőségi felemelkedés következne be, amely mindannyiunk álma, akik Székelyföld és a székelyek jövőjéért küzdünk - olvasható a SZNT csütörtöki közleményében.
A Gábor Áron-díj átadására március 10-én kerül sor, a Székely Vértanúk emlékművénél, a díjátadó gálaestre egy későbbi időpontban kerül sor Marosvásárhelyen.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: SZNT/Közlemény