2016. január 8., péntek

Európa leigázására készül az Iszlám Állam

A dzsihadista terrorszervezet a Balkánról kiindulva igázná le Európát, derül ki szervezet legújabb propagandavideójából.


Iszlám Állam, terrorizmus, dzsihadista terrorszervezetet, Balkán
Fotó: EPA/MTI
„Leigázzuk a keresztény országokat, gyilkolni és mérgezni fogunk, és felszabadítjuk testvéreinket Allah nevében” — üzente az Iszlám Állam.

A Balkánt olyan helynek írják le, ahol évszázadokig heves harcok dúltak, és amely most a muszlimok új frontja, a „keresztes Európa” elleni védőpajzs lehet.

A felvételen boszniai, koszovói, macedóniai és albániai dzsihadisták is megjelennek. Az egyik férfi, aki a boszniai fegyveres erők egyenruháját viseli, robbantásokra és mérgezésekre biztatja a videót néző harcosokat, de a kilencvenes évek balkáni háborúira is utalás történik, amikor elhangzik, hogy az évek során a muszlim lakosságot ebben a térségben megalázták, és a keresztény Európa azt is megengedte, hogy a muszlimokat úgy gyilkolják le, „mint az állatokat”.

A videó narrátora dicséri az Iszlám Állam harcosait, és minden muszlimot arra szólít fel, hogy csatlakozzon a szervezethez.
A balkáni térségből a legtöbben Bosznia—Hercegovinából és Koszovóból harcolnak a szíriai és iraki fronton a szélsőséges szervezetek oldalán.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.