2016. január 1., péntek

Egyedül énekelte a Himnuszt a 15 éves magyar hokis — VIDEÓ

A magyar U16-os jégkorong-válogatott egy nemzetközi tornán vesz részt a kanadai Kamloopsban.


Himnusz, Horváth László, jégkorong, Kanada, magyar himnusz,
Horváth László — Magyarok millióinak tiszteletét vívta ki.Forrás: YouTube/Shaw Pooley
A tornának otthont adó jégkorongcsarnok hangosítási berendezése épp a szerdai tornamegnyitó ünnepséget követő magyar-amerikai összecsapás előtt romlott el, így a mérkőzés előtt nem tudták bejátszani a két nemzet himnuszát.

Az amerikai himnusz eléneklése nem okozott különösebb gondot a lelátókon helyet foglaló mintegy 1000 kanadai nézőnek, a magyar himnusz „intonálására” azonban már — érthető okokból — egyikük sem vállalkozott. Ekkor lépett képbe az erdélyi származású Horváth László, a magyar válogatott 15 éves csatára, aki habozás nélkül ragadta magához a mikrofont és énekelte el egyedül a Himnuszt.A közönség lélegzet visszatartva hallgatta, majd óriási ovációval jutalmazta a fiatal sportolót, aki nemcsak a jelenlevők — nézők, sportolók és szervezők —, hanem magyarok millióinak tiszteletét vívta ki.

Az alábbi felvételt a magyar küldöttség egyik tagja készítette.

Horváth László és az U16-os válogatott énekli a magyar himnusz...
Két győzelemmel indított U16-os válogatottunk a rangos kanadai tornán, majd az esti ünnepélyes megnyitón elromlott a hangosítás. Válogatottunk játékosa, Horváth László viszont mentette a helyzetet, odalépett a mikrofonhoz és gyönyörűen énekelte el nemzeti himnuszunkat, mindezt teltház előtt! Nézzétek a csapat mellől készített videót. Felemelő! :)
Szerző: Magyar Jégkorong, 2015. december 31.


A felemelő felvételek mellett kissé eltörpül a hír, pedig egyáltalán nem mellékes: a srácok két győzelemmel indított a rangos kanadai tornán.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.