2016. január 5., kedd

A nyílt utcán bántalmaztak nőket „arab kinézetű” férfiak Németországban

Szilveszter éjjelén fiatal férfiak hordákba verődve „vadásztak” nőkre, inzultálták, fogdosták és meglopták őket Hamburg vigalmi negyedében - írta honlapján a Bild német bulvárlap.


Bild, Németország, erőszak, nők elleni erőszak, Wolfgang Albers, polizei, Köln, Hamburg
A kölni főpályaudvarnál, szilveszter éjszaka összegyűlt emberek.
Fotó: Markus Böhm/AP/MTI
Hasonló borzalmas esetek történtek Kölnben is (fotó).

A cikk szerint a hamburgi esetek az ottani piroslámpás negyed híres Reeperbahn nevű utcájában történtek. Az újévet ünneplő nőket a beszámolók szerint a férfihordák körbeállták, verbálisan inzultálták, a mellüket fogdosták, a szoknyájuk alá nyúltak és meglopták őket.

A Bild szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy az elkövetők javarészt külföldi férfiaknak tűntek, feltehetőleg észak-afrikaiak voltak. A rendőrségre eddig hat — más források szerint hatvan — feljelentés érkezett, az áldozatok 18 és 24 év közöttiek.

A bulvárlap arról is beszámolt, hogy Kölnben a szilveszter éjszakáján 80 nőt molesztáltak és raboltak ki. Wolfgang Albers, a helyi rendőrség vezetője azt mondta, az elkövetők egy nagyjából ezer fős csoportból kerültek ki, akik „kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak”.

Az Index a német Localra hivatkozva azt írja, hogy a rendőrség csak azután hozta nyilvánosságra a támadok nemzetiségét, miután egyre több kritikus hangvételű bejegyzés jelent meg a közösségi oldalakon, amelyekben azzal vádolták a hatóságokat, hogy a sajtó segítségével el akarták tussolni az ügyet.

A hivatalos verzió szerint a rendőrség azért nem adott ki a támadók származására vonatkozó információkat, mert el akarták kerülni a feszültséget, lévén, már így is sok támadás éri a menekülteket származásuk miatt.

Az egyik áldozat szerint a közelben lévő rendőrök nem vették komolyan a helyzetet. Egy másik áldozat „horrorként” írta le a pályaudvar előtt történteket, és volt, aki arról számolt be, hogy a hajuknál fogva rángatták őket a támadók, és úgy bántak velük, mintha „szabad prédák” lennének.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/Bild/Index