2016. január 16., szombat

A migránsok felfedezték a román kerülőt

Hatvan fős, a szerb-román határt illegálisan átlépő csoportot vettek őrizetbe a Temes megyei Kiskomlós térségében - közölte szombaton a román határrendőrség.


migránsok, illegális bevándorlás, Románia, Kiskomlós,
A helyszínre vezényelt járőrök a határsértőket őrizetbe vették és a határrendőrség zsombolyai székhelyére szállították. Fotó: Cornel Putan/Inquam Photos
A kunszőlősi őrs határőrei hajnali háromnegyed kettőkor a hőérzékelő kamerákon vették észre a zöldhatáron gyalogosan átkelő csoportot.

Kihallgatásuk során megállapították, hogy 20 és 40 év közötti férfiakról van szó, akik azt állították, hogy Pakisztánból, Irakból, Afganisztánból, Szomáliából és Marokkóból érkeztek.

A román határrendőrség közölte: felvette a kapcsolatot a szerb hatóságokkal, hogy a két ország közötti visszafogadási egyezmény alapján előkészítse a migránsok visszaküldését Szerbiába.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI