2016. január 23., szombat

A magyarok nélkül szegényebb lenne a világ

Orbán Viktor a ljubljanai Balassi Intézet pénteki avatásán mondott beszédében eljátszott a gondolattal, mi lenne, ha a történelem ura eljönne hozzánk, magyarokhoz, és feltenné a kérdést: kik vagyunk és miért.


magyarság, történelem, kultúra, irodalom, művészetek, sport, Orbán Viktor, Ljubljana,
Orbán Viktor — Fotó: Varga György/MTI
A magyar kormányfő szerint eme találkozásra valóságos rémálomként gondolunk, pedig igazán nincs szégyenkezni valónk, sőt!

Merthogy a fenti kérdésre egyetlen válasz van:

Ha mi nem lennénk, szegényebb lenne a világ.
Ezt az állítást igazolhatjuk nyelvünkkel, rámutathatnánk a magyar parlament épületére, de akár Puskás Öcsi angolok ellen rúgott góljára is - jelentette ki a kormányfő.
Orbán Viktor szerint ebben keresendő a választ arra a kérdésre is, hogy miért költ el annyi pénzt a magyar kormány látszólag olyan felesleges dolgokra, mint egy kulturális intézet.
Vannak dolgok, amiket csak mi magyarok tudunk létrehozni, és vannak dolgok, amiket csak mi látunk úgy mint magyarok, ezért nem bízhatjuk a nyelv és a kultúra szervezését kizárólag a piac változékony hangulatára. Nemzeti létünkből fakadó kötelesség, hogy minden nemzedék tudjon válaszolni, arra, hogy miért vannak magyarok a világon - mondta a miniszterelnök.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.