2015. december 8., kedd

Tényleg „pizzáztak” a vármegyések

Igaznak bizonyult a nagy visszhangot keltő pizzás feltételezés, amit az ügyészség először Beke István letartóztatási kérelmében fogalmazott meg.


székely terrorista, székely terroristabotrány, Kézdivásárhely, magyarság, Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Beke István, Beke István Attila
Illusztráció. Forrás: pixabay
Az ominózus október 10-ei összejövetelükön a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi tagjai tényleg kilátásba helyeztek egy esetleges december elsejei petárdázást, és azt, amit az ügyészség a házi készítésű bombának nevez, valóban „pizza” fedőnévvel illeték.

A HVIM egyik helyi tagja, Hodor István a Háromszéknek nyilatkozva kijelentette, az úgynevezett merényletkísérlet „csak vicc volt”, semmi komolyság nem rejlett mögötte, csupán a titkosszolgálatokat akarták heccelni, de balul sült el a poénkodás, ez vezetett a nagyszabású „terroristaleleplező” akcióhoz.
(...) A találkozón felmerült, hogy december elsején csináljunk valamit. Ötletként fogalmazódott meg, hogy mi lenne, ha bedobnánk a tömeg közé egy petárdát. Senki nem gondolta komolyan, szó sem volt tervezett akcióról. 
Amikor összegyűltünk Beke Istvánnál, tudtuk, hogy lehallgatnak, de gondoltuk, teszünk egy próbát, lássuk, mi történik, legyen erről is tapasztalatunk. Akkor jött az ötlet, hogy nevezzük el pizzának a hülyeségünket, és telefonon is több alkalommal is hivatkozzunk a pizzaként a csomagra, hogy lássuk, kijönnek-e keresni, de december 30-ig nem történt semmi. 
(...) Minden viccnek indult, senki nem hitte volna, hogy ez lesz belőle. Tudtuk, hogy évek óta követnek bennünket, és ha valóban bombamerényletet terveztünk volna, akkor azt az erdőben beszéljük meg, és nem ott, ahol biztosra tudtuk, hogy a titkosszolgálat lehallgat – nyilatkozta Hodor a lapnak.
Úgy látszik Bukarestben nem értik a humor ezen válfaját, de talán még Kézdivásárhelyen sem: a friss részletek nyilvánosságra kerülésének egyik azonnali következménye — a Székely Hírmondó hétfőn közölte a hírt — a szimpatizálók számának drasztikus esése, igaz a szervezők ezt a télies idő számlájára írják, de tény, hogy csupán mintegy 150—200-an vettek részt a tegnapi megmozduláson.

Kérdés, hogy ezek után sikerül-e még mozgósítani az embereket Kézdivásárhelyen, csatlakoznak-e az akcióhoz Székelyföld városai? A reakciókból ítélve ugyanis nehéz eldönteni, mi döbbentette meg jobban a székelyföldieket, az állítólagos merényletkísérletről, vagy a viccelődésről szóló hír.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.