2015. december 8., kedd

Sepsiszentgyörgy is megmozdult Bekéért, de közben változott a „baba fekvése”

Sepsiszentgyörgy, magyarság, székely terrorista, székely terroristabotrány, DIICOT, Beke István, Beke István Attila, Hodor István
Léphaft Pál karikatúrája
Forrás: Brassói Lapok

Sepsiszentgyörgyre is kiterjedt a merényletkísérlet gyanújával egy hete előzetesbe került kézdivásárhelyi Beke István melletti szolidaritástüntetés.


Kedden délután egy hivatalosan is bejelentett tiltakozás keretében mintegy 200-an gyűltek össze a város főterén, hogy onnan elindulva egy felvonuláson fejezzék ki szolidaritásukat az előzetes letartóztatásba helyezett Beke Istvánnal.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi elnökét a romániai szervezett bűnözés és terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT) azzal gyanúsítja, hogy házi készítésű bombát akart felrobbantani december elsején, a román nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen.

Kézdivásárhelyen kedden immár a hetedik este tartottak tiltakozó megmozdulást a terrorizmusvád miatt. A vasárnapi tüntetés után — melyen több mint ezren vettek részt — hétfőn és kedden már csak mintegy 200-an mentek ki a főtérre. A tiltakozás végén egy petíciót olvastak fel, melyet a kormánynak, az államfőnek és a parlamentnek kívánnak eljuttatni.

A közhangulat alakulásához nagyban hozzájárult, hogy Hodor István, a HVIM egyik helyi tagja, elismerte, hogy egy októberi baráti beszélgetésen valóban felvetetődött, hogy december elsején robbanthatnának egyet. Hodor szerint azonban csak vicc volt, és szórakoztak azon, hogy ha ez megtörténne, „milyen hasast vágnának a felvonuló katonák”. 

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/Háromszék