2015. december 16., szerda

Orbán: Magyarországból nem csinálunk Romániát

A magyar kormányfő nem javasolja a magyar politikai életnek, az Országgyűlésnek, hogy átvegye az ügyészség vagy a rendőrség feladatait.


Orbán Viktor, Vona Gábor, Jobbik, Fidesz, Magyarország, korrupció,
Orbán Viktor felszólalása az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. december 15-én.
Fotó: Kovács Attila/MTI
„Nem vagyok hajlandó Romániát csinálni Magyarországból” - fogalmazott Vona Gábor Jobbik-frakcióvezető kérdésére reagálva Orbán Viktor.

A kormányfő kijelentését azzal magyarázta: nem hajlandó arra, hogy rendkívüli eljárásokban elvonják a bűnüldöző államhatalmi szervek jogköreit.

A miniszterelnök ezt arra reagálva közölte, hogy Vona Gábor azt javasolta, állítsanak fel két vizsgálóbizottságot: egyiket a Jobbik orosz kapcsolatainak, támogatásának, a másikat a Fideszhez kötődő emberek gazdagodásának vizsgálatára.

„Miért van az, hogy az ön környezetében lévő emberek hihetetlen módon gazdagodtak az elmúlt években?” - kérdezte a Jobbik elnök, példaként Habony Árpádot, Mészáros Lőrincet, Andy Vajnát említve.

Vona állítása szerint a Jobbik soha semmilyen országtól, Oroszországtól sem kapott anyagi támogatást és nem is fog, a párt számára a függetlenség megőrzése az egyik legfontosabb alapérték.

Orbán Viktor válaszában úgy fogalmazott: semmifajta korrupciót nem tűr el, nem tűrt el a múltban sem és nem tűr el a jövőben sem. Elmondta, amikor ő vagy a kormány döntést hoz, mindig csak az ország érdekét tartja szem előtt.
Ha ezt nem hiszi, kérdezze meg azokat, akik valaha azt gondolták, hogy lehet másként is dönteni. Kérdezze meg például az ön újsütetű támogatóját - fogalmazott.
Orbán azt is elmondta, megnézte az ország leggazdagabb embereiről készült nyilvános rangsorokat, és az első tíz között nem talált fideszest, pedig tizedik éve kormányozzák az országot.
Ennek fényében az ön vádját nevetségesnek tartom, és javaslom akkor beszéljünk erről komolyan, ha az első tízben már legalább öt fideszes lesz. Attól tartok ez nem holnap lesz - mondta a kormányfő.
Orbán szerinte a Jobbik tele van bűnözőkkel, egy kitartott párt, ezért azt javasolta Vonáéknak, hogy álljanak a nyilvánosság elé és ezt fedjék fel.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy