2015. december 16., szerda

Nem fogják elhinni, miben készítették a gyrost (VIDEÓ)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerdai közlése szerint betonkeverőben készítették a gyrost egy illegális Pest megyei üzemben.


NÉBIH, gyros, feketegazdaság, Magyarország, betonkeverő-gyros, húsfeldolgozás,
Gyroskeverő. Forrás: YouTube/NÉBIH
A „gyroskeverőt” egy nagykereskedés mögötti épületben, engedély nélkül működő üzemben fedezték az ellenőrök. Az ott dolgozók az ellenőrzés megkezdésekor elmenekültek a helyszínről.

A fellelt dokumentumok alapján számos fővárosi gyorsétteremhez szállítottak az üzemből - áll a közleményben.

A szakemberek több jelöletlen és nem nyomon követhető terméket találtak, emellett megállapították, hogy az üzemben nem vezettek dokumentációt a bontásról, darabolásról.

A jelöletlen baromfitermékek Lengyelországból érkeztek ekáer-szám (elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer) nélkül, míg a lefoglalt marhahúsoknak a nyomon követése nem volt megfelelő.


Az élelmiszer-biztonsági felügyelők valamennyi helyiséget hatósági zár alá helyezte, és elrendelte huszonkét tonna baromfi-, pulyka- és marhahús, joghurt és fűszer megsemmisítését. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI/NÉBIH