2015. december 4., péntek

Nem engednek a 48-ból a kézdivásárhelyiek

Kézdivásárhelyen, a „nemzetközi terrorizmus jól ismert központjában” több mint nyolcszázan tüntettek csütörtök este igazságot követelve a merényletkísérlet gyanújával letartóztatott Beke Istvánnak.


DIICOT, Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Kézdivásárhely, magyarság, szimpátiatüntetés, SRI, székely terrorista, Székelyföld, Beke István, Beke István Attila
Mindennap kivonulnak az igazságért! Fotó: Bedő Zoltán
A tüntetésen mintegy kétszer annyian vettek részt mint az egy nappal korábban tartott hasonló megmozduláson.

A tömeg a város főterén gyülekezett, majd körbejárta a várost a letartóztatott fiatalemberrel való szolidaritást kifejező jelszavakat skandálva. A főtérre visszatérve elénekelte a székely és a magyar himnuszt, és békésen feloszlott. A résztvevők azt ígérték, hogy holnap folytatják a felvonulást.

A román rendőrség és csendőrség végigkísérte a felvonulókat, de nem avatkozott be a be nem jelentett békés megmozdulásba.

A Mediafax beszámolója szerint a tüntetők sérelmezték, hogy nem csatlakozott hozzájuk Bokor Tibor, a város polgármestere és Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat kézdivásárhelyi illetőségű elnöke. A tüntetők transzparenseken kifogásolták, hogy szerintük a román média félretájékoztatott a történtekről.

Egy táblára azt írták román nyelven, hogy „Magyarok vagyunk, elítéljük az erőszakot és a terrorizmust, de a félrevezetést is!”
► A bukaresti táblabíróság kedden harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte Beke Istvánt, a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi szervezetének elnökét, akit a szervezett bűnözés és terrorizmus ellenes ügyészség merénylet előkészítésével gyanúsított meg: a DIICOT szerint Beke házi készítésű bombát akart felrobbantani az ünnep alkalmából tartott rendezvényen.
 A TÉMÁHOZ KAPCSOLÓDIK:
► Az állítólagos merénylet feltételezett forgatókönyve
► Szimpátiatüntetés Beke Istvánért


Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI