2015. december 18., péntek

Nekrológ helyett

Ma 13:00 órakor temetik Csíkszeredában, a régi temető kápolnájából Böjte Juliannát, Juci nénit, Böjte Csaba és testvére, Katalin édesanyját, aki súlyos betegség után 2015. december 15-én, Kecskeméten visszaadta lelkét Teremtőjének.


Böjte Csaba, gyász, elhalálozás, Böjte Julianna

Juci néni, 5000 erdélyi gyermek nagymamája, a félmilliomodik külhoni magyar állampolgár, 78 esztendős volt. Nyugodjon békében!

Íme Böjte Csaba levele Juci néni unokáihoz:
Kedves Gyerekek! Juci néni kedves unokái!

Végtelenül jólesik, hogy gyászomban mellém álltok, és imádságos szeretettel vagytok édesanyám iránt, aki valóban, mint egy jó nagymama, halála előtt is a sok-sok „unokája” iránt nagy szeretettel érdeklődött, annak ellenére, hogy minden levegővétele fájdalommal járt! Nem is hiszitek, hogy az évek alatt mennyit dorgált engem, hogy túl szigorú vagyok veletek! Persze én mindig leintettem, hogy a gyereknevelésbe ne szóljon bele, de azért szinte mindig az lett, amit ő kért, javasolt. Édesanyám volt Déván a jéghegy hatalmas láthatatlan része, nem ragyogott a fényben, de imádságos szeretetével mindnyájunkat magasba emelt!

Mostanig mindig én próbáltam erősnek lenni és segíteni benneteket, de most, hogy én is teljesen árva lettem, jól esik minden jó szó, vigasztalás, mivel megajándékoztok engemet, s a testvéremet, Katikát. Édesapám már rég elment, de most, hogy édesanyám is utána ment még jobban értem, hogy egy árvát csak egy másik árva tud megérteni. Ezért is köszönöm a részvéteteket! Ezt a szép magyar szót, hogy részvét, bár sokszor hallottam, mégis csak most ízlelgetem! Felém és húgom felé forduló jóságotok nagyon jólesik, vigasztal, erőt ad, örvendek, hogy valóban részt veszünk egymás életében!

Csaba testvér
Imádkozunk Juci néniért és hisszük, hogy szelíd tekintete, jóságos szeretete tovább követi az ártatlan, elesett, szegény gyermekek lépteit.

Z. Nagy István