2015. december 11., péntek

Marosvásárhelyen jótékonykodik az Ökumenikus Segélyszervezet

Megérkezett Marosvásárhelyre az Ökumenikus Segélyszervezet több mint négy tonna karácsonyi ajándékából és tartós élelmiszerből álló adománya pénteken.


Ökumenikus Segélyszervezet, magyarság, Erdély, Marosvásárhely, jótékonyság, Lazarenum Alapítvány, Józan László
Józan László, a Vígszínház színésze is segített elindítani a szállítmányt. Forrás: Facebook/Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
A két és fél millió forint értékű adományból mintegy 1100 rászoruló részesül.

Karácsonyi adományával a szervezet idén:
  • a Lazarenum Alapítvány által felkarolt 157 Maros megyei nehéz sorsú családot,
  • az alapítvány által működtetett Lídia gyermekotthont,
  • az utcagyerekekkel foglalkozó Pici házat,
  • valamint az idősek otthonát támogatja.

A teherautókon érkezett szállítmányban társasjáték, plüss állatok, csokoládé, kakaó, müzliszelet, szaloncukor és gyümölcs mellett több tonna tartós élelmiszer, higiénés szer, továbbá intézményenként egy-egy kombinált hűtőszekrény is található.

Az ajándékozás lélektani hatásai

Most 157 nagycsalád van a nyilvántartásunkban, nekik visszük a karácsonyi ajándékcsomagokat. Ennek nagyobb a lelki hatása, mint maga az anyagi segítség, amivel támogatjuk őket. Az a lényeg benne, hogy van, aki benyitja az ajtót, van, aki megkérdezi, hogy vannak, és ők tudják, hogy valahol, valaki a szemét ott tartja, és hogyha nagy baj van, akkor megy és segít. Fülöp G. Dénesné Suba Ilona, a marosvásárhelyi Lazarenum Alapítvány elnöke
A tartós élelmiszerek — liszt, cukor, olaj — az alapítvány által működtetett idősotthon és gyermekotthon félévi szükségletét fedezik. 

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy