2015. december 16., szerda

Marosvásárhely nagy esélye: Florea a DNA rövid listáján

Vádat emelt a román korrupcióellenes ügyészség Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester, valamint a hivatal több alkalmazottja és két önkormányzati képviselő ellen - közölte szerdán a DNA.


Dorin Florea, hivatali visszaélés, Marosvásárhely, Marosvásárhelyi FCM, DNA
Dorin Florea — Kifele áll a szekere rúdja? Fotó: Mediafax
Az ügyészség hivatali visszaéléssel vádolja az elöljárót, aki törvénytelenül kötött az önkormányzat nevében társulási szerződést a helyi futballcsapattal.

A szerződés alapján az önkormányzat anyagi támogatásban részesítette a csapatot működtető sportegyesületet, amelynek az állammal szemben adóssága volt. Az ügyészség szerint az állammal szembeni tartozás miatt a futballklub nem lett volna jogosult állami támogatásra.

A marosvásárhelyi önkormányzat 2013 júliusában 7,5 millió lejt szavazott meg a klubnak, amiből a város 7 millió lejt át is utalt. A klub adósságai akkoriban 3,5 millió lejre rúgtak. Az ügyészség szerint a vádlottak ezáltal 7 millió lej kárt okoztak a város költségvetésének.

A vádhatóság Claudiu Maior alpolgármester, a futballklub akkori elnöke, Nucu Man és Benedek István önkormányzati képviselő ellen is vádat emelt. Ez utóbbi a sportegyesület igazgatótanácsának tagja volt önkormányzati képviselőként.

Az ügyet a Hargita megyei törvényszék fogja tárgyalni.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.