2015. december 8., kedd

Jön a kódolatlan M4 Sport?

Genfi közgyűlésén az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) nyilatkozatot fogadott el annak érdekében, hogy legyenek szabadon foghatók a jelentős sportesemények.


EBU, M4 Sport, MTVA, sportközvetítések,
Visszatérnék végre a magyar közvetítések? Forrás: YouTube
A jelenleg is fennálló probléma elsősorban a határon túli magyarokat érinti: a közérdeklődésre számot tartó sportesemények kódolatlanul, országhatárra való tekintet nélkül nem foghatók.

A „határok közé zárt”, kódolt sportközvetítések feloldását a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) is többször kezdeményezte már.

Az EBU állásfoglalása szerint a sportok a közvetítésekkel párhuzamosan váltak egyre népszerűbbé, és ezzel egy időben a kultúra részévé. Az otthon is kódolatlanul fogható sportközvetítések egész Európa-szerte lehetőséget nyújtanak arra, hogy az emberek a lehető legtöbb sporttal megismerkedjenek.
Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének 56 országból 73 aktív tagja van, székhelye Genf. Az EBU-t 1950-ben, Nagy-Britanniában hozták létre azért, hogy a tagok a híradóbejátszásokat egymás között megoszthassák.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/MTVA