2015. december 29., kedd

Ismét Kézdivásárhelyen „haknizott” a DIICOT

A Szervezett-bűnözés és Terrorizmus Ellenes Ügyészség kedden Szőcs Zoltánnak, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) erdélyi elnökének kézdivásárhelyi lakásán tartott házkutatást.


DIICOT, székely terroristabotrány, Kézdivásárhely, Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Szőcs Zoltán
Forrás: DIICOT
Szőcs az év végi ünnepekre tért haza franciaországi munkahelyéről, és a menyasszonyánál tartózkodott, amikor az ügyészei felszólították, hogy kísérje el őket a lakására, ahol házkutatást tartanak.

Sajtóértesülések szerint Szőcs lakásában az ügyészek Wass Albert-könyveket és nemzeti jelképeket foglaltak le, és közölték a HVIM vezetőjével, hogy Bukarestbe viszik kihallgatásra.

A Digi24 hírtelevízió jelentése szerint a házkutatás tényét a hatóságok megerősítették.
 A bukaresti táblabíróság december elsején harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte Beke Istvánt, a HVIM kézdivásárhelyi szervezetének elnökét, akit az ügyészség merénylet előkészítésével gyanúsított meg. A DIICOT azt állította, hogy a kézdivásárhelyi férfi házi készítésű bombát akart felrobbantani a román nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen. A 40 éves fiatalembernél tartott házkutatások során azonban a hatóságok csak petárdákat találtak. 
Székelyföldön sokan megalapozatlannak tartották a hatóság fellépését: Kézdivásárhelyen heteken át esténként felvonulással tiltakoztak a koholtnak vélt vád ellen. Sepsiszentgyörgyön és Marosvásárhelyen is tüntettek Beke István mellett.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI