2015. december 27., vasárnap

Ezért nem jó ötlet a Vatikánnál „drónozni”

Két izraeli állampolgárt vettek őrizetbe a Vatikánnal szomszédos római Angyalvárnál az olasz biztonsági erők vasárnap, mivel drónnal fényképeztek.


Vatikán, drón, Digos, Angyalvár, drón fotózás, Ferenc pápa
Pedig még Ferenc pápának is van egy. Fotó: Osservatore Romano/EPA
Az olasz rendőrség járőrei lettek figyelmesek az Angyalvárnál felszálló fekete színű tárgyra.

Azonnal életbe léptették a biztonsági riasztást. Pár perc alatt a helyszínen voltak a terrorizmusellenes nyomozó igazgatóság (Digos) egységei és az olasz légvédelem is készültségbe lépett.

Mint kiderült, magasból való fényképezéshez használt drónról volt szó. A kütyüt használó két turistát őrizetbe vették és azonnal ellenőrizték őket az Interpol és az Europol nyilvántartásán keresztül, de kiderült: büntetlen előéletű turisták voltak, akik amatőr felvételeket készítettek.

A párizsi terrorista merényleteket követően és a szentév december elejei kezdete óta Róma belvárosa és a Vatikán feletti légteret lezárták. Ezért tilos a drónok használata is, bármilyen azonosítatlan tárgyat észlelnek a római légtérben, azonnal életbe lép a légvédelmi készültség és szükség esetén megsemmisítik a tárgyat.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI