2015. december 20., vasárnap

Elfelejthetjük a hófehér karácsonyt

Nyoma se lesz a télnek a jövő héten, párás, ködös lesz a karácsony, a napot is alig látjuk majd.


időjárás előrejelzés, Magyarország, várható időjárás, időjárás karácsony
Folytatódik a borús idő. Fotó: Balogh Zoltán/MTI
Várható időjárás Magyarországon szombat estig — az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Vasárnap


Az ország túlnyomó részén borult marad az ég, párás, helyenként tartósan ködös időre van kilátás, nyugaton, délnyugaton vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet. Számottevő mennyiségű csapadék továbbra sem várható, szitálás azonban előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak az északnyugati megyékben élénkül meg a déli szél. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 6 fok között valószínű, késő estére -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő


Általában borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, inkább csak délnyugaton lehet átmeneti felszakadozás. Elszórtan szitálás valószínű. A délnyugati, déli szél a Dél-Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, de délnyugaton kora délután akár 8, 9 fok is lehet.

Kedd


Az ország egy részén felszakadozik, csökken a felhőzet, de maradnak borult, párás, illetve tartósan ködös területek is. Néhol szitálás valószínű. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Szerda


Általában borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható, csak kisebb körzetekben szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Néhol szitálás valószínű. A délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Csütörtök


Általában borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható, csak kisebb körzetekben szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Helyenként szitálás valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Péntek


Borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Elszórtan szitálás valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Szombat


Borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Elszórtan szitálás valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI/met.hu