2015. december 20., vasárnap

(Ál)Bombát találtak egy francia utasszállítón

A kenyai hatóságok megerősítették, hogy pokolgép volt az Air France légitársaság utasszállító repülőgépén, amelyik Mombasában hajtott végre vasárnapra virradóra kényszerleszállást 459 utassal a fedélzetén.


Air France, Mombasa, pokolgép, utasszállító repülőgép, Kenia
Fotó: STR/EPA/MTI
A mombasai repülőtér a Facebookon tette közzé közleményét.

A kommüniké szerint a kenyai biztonsági szolgálat meghiúsította a robbantást az Air France gépén. A tűzszerészek robbanószerkezetet találtak rajta, és a repülőtéren kívüli biztonságos helyre szállították.

Frissítés 17:45 — Mégsem volt bomba


A kenyai reptéri hatóság később átszerkesztette a közleményét, és kitörölte belőle az összes helyről a bomba szót, helyette újra gyanús tárgyat említenek.


Téves riasztásnak bizonyult a pokolgépgyanú az Air France légitársaság repülőgépén, amely vasárnap kényszerleszállást hajtott végre Mombasában - közölte a társaság vezérigazgatója.

A tárgy „nem tartalmazott robbanószerkezetet” - jelentette be Párizsban egy sajtóértekezlet keretében Frederic Gagey, a légitársaság vezérigazgatója. A szerkezet kartonpapírból készült és egy háztartási időzítő volt hozzáerősítve.
Az Air France utasszállítója kényszerlesszállást hajtott végre Mombasában, miután gyanús, pokolgépnek látszó tárgyat találtak a gép mosdójában. A Boeing 777-es Mauritiusról tartott Párizsba, fedélzetén 459 utassal és 14 fős legénységgel.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.