2015. december 1., kedd

Böjte Csaba bocsánatot kért a románoktól a zászlócsere miatt

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a Facebookon osztotta meg gondolatait a nagy port kavaró, sepsiszentgyörgyi, feltételezett zászlócsere kapcsán.


Böjte Csaba, magyarság, román-magyar kapcsolat, zászlóháború, nemzeti jelkép, Sepsiszentgyörgy,
Böjte Csaba. Fotó: Sóki Tamás/MTI
Mélységes alázatról tanúságot téve, Böjte atya bocsánatot kért a románoktól a nemzeti lobogójukat ért sértés miatt.

„Bár nem én követtem el, mégis bocsánatot kérek a román testvéreimtől” – írta közösségi oldalán a ferences szerzetes, ugyanakkor arra kérte őket, hogy fogadják el ők is úgy az erdélyi-, mint az összmagyarság jelképeit.
Erdélyt, de az egész Kelet-Európát, kik itt élünk, csak együtt tudjuk magunk számára otthonná tenni! - írta bejegyzésében Csaba testvér.
A bocsánatkérés mellett Böjte Csaba tiszteletet és megbecsülést sürgetett a magyarok és románok között, ellenkező esetben az itt élők élete tele lesz fölösleges fájdalommal és szomorúsággal.
Egymás zászlaját ha nem tudjuk elfogadni, tisztelni akkor kölcsönösen egymásnak csak fájdalmat, szomorúságot fogunk okozni - figyelmeztetett Böjte Csaba.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.