2015. december 2., szerda

Az ügyészek előálltak a merénylet forgatókönyvével

A Mediafax hírügynökség ügyészségi forrásokból arról értesült, hogy Beke István a december 1-jei a katonai parádé útvonala közelében, egy szemétkukában akarta elrejteni a „pokolgépet”.


Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Kézdivásárhely, magyarság, SRI, Székelyföld, székely terrorista, Románia,

A román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) szerint az akcióterv még októberben megszületett.

Egészen pontosan október 10-én. Ekkor tervezték el a kézdivásárhelyi vármegyések, hogy petárdákból összeállított robbanószerkezetet hoznak működésbe Románia nemzeti ünnepén Kézdivásárhelyen. Az ominózus összejövetelen a gyanúsított állítólag azt mondta, a bombát úgy is fel tudja robbantani, hogy sem ő, sem családja nem lesz városban.

A DIICOT abban a táblabírósághoz eljuttatott kérésben közölt részleteket az állítólagos merényletkísérletről, amellyel elérte Beke Istvánnak, a HVIM kézdivásárhelyi szervezete elnökének előzetes letartóztatását.

Állítólag megbeszélték, hogy a robbantáshoz egy új mobiltelefont használnak, amelyet aztán megsemmisítenek, Beke pedig vásárolt is egy új készüléket a Rezistent telefon.ro webáruháztól.

A puding próbája


„Megér egy próbát, nem tudhatod, ízlik-e a pizza, ha nem kóstolod meg. Legalább szerzünk egy kis tapasztalatot” - idézte az ügyészség a lehallgatott beszélgetés résztvevőit, akik a „pizzát” a házi készítésű bomba fedőneveként használták.

A Mediafax úgy tudja, a DIICOT-nál október 23-án tett feljelentést a SRI a HVIM Kovászna megyei csoportja ellen. A SRI ebben úgy fogalmazott, hogy a csoport tagjai „közvetlen kapcsolatban állnak a magyar szélsőséges Jobbik politikai alakulat, és a - magyar Alkotmányvédelmi Hivatal által terrorista jellegű szervezetként elismert Betyársereg” vezetőivel.
A tavalyi évtől kezdődően egyes külföldiek, illetve kettős állampolgárok fizikai képességeik fejlesztésére bátorították a szélsőségesen nacionalista HVIM romániai tagjait, erőszakos cselekmények elkövetése érdekében, amelyek autonomista és revizionista célkitűzéseik megvalósulásához, Nagy Magyarország helyreállításához vezethetnek - írta az előzetes letartóztatási kérelmében a DIICOT.
A bukaresti táblabíróság kedden harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte Beke István Attilát, akit az alkotmányos rend elleni cselekedetek elkövetésének szándékával gyanúsítanak, amit 10-től 25 évig terjedő szabadságvesztéssel büntet a román büntető törvénykönyv.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy