2015. december 28., hétfő

a7dala | PistiEst: Örökségünk

Az Örökségünk küldetéssel jött a világra — nem véletlen, hogy Gyulai István, a dal szerzője éppen a határon túli magyar középiskolások táborában írta meg 2013-ban. A helyszín Paks-Cseresznyéspuszta.


Örökségünk, magyarság, Gyulai István, PistiEst, magyar nyelv, anyanyelv,
Kézdiszentlélek határában. Babai István felvétele. Forrás: Facebook/Örökségünk - a mozgalom
A PistiEst zenekarral rögzített szerzeményéhez idén készült egy, a magyarság összetartozásának üzenetét hordozó kisfilm.

A helyszín immár nem csak Paks, hanem a város három határon túli magyar ajkú testvérvárosa, Kézdivásárhely (Erdély), Visk (Kárpátalja) és Galánta (Felvidék) volt, ahol mintegy háromszáz gyermek részvételével forgattak.

Örökségünk, magyarság, Gyulai István, PistiEst, magyar nyelv, anyanyelv,
A dal refrénjét viski, kézdivásárhelyi és galántai gyerekek éneklik. Forrás: Facebook/Örökségünk - a mozgalom
A dal segítségével a kezdeményezők szeretnénk megszólítani a világ különböző pontjain élő magyarokat, és bevonni őket egy, a magyar nyelv megőrzését, a magyarság megtartását szorgalmazó mozgalomba. A dal szerzője szerint egyszerű a képlet:
Ha a nyelvet megőrizzük, megőrizhetjük a magyarságunkat itthon és szerte a világban.


A dal sikerén felbuzdulva Gyulai Istvánék arra gondoltak, megénekeltetik a világ magyarságát: határoktól, távolságtól függetlenül arra buzdítsák a magyarokat, énekeljék a dalt, mindezt rögzítsék és juttassák el hozzuk, a beérkezett videókból pedig összeállítanak egy új, „közösségi” klipet.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.