2015. december 8., kedd

A budapesti „adományfa” a világ egyik legszebb köztéri karácsonyfája

Idén is felépült a budapesti Erzsébet téren az a 16 méter magas, 30 négyzetméter alapterületű, 40 tonna tűzifából épített óriási karácsonyfa.


Forrás: Facebook/Design Terminál
A karácsonyfa „cselekvő szolidaritásra” szólítja fel az embereket.
Forrás: Facebook/Design Terminál
A több szervezet összefogásával felépült karácsonyfa darabjait az ünnepek után tűzifaként osztják szét rászoruló családok között.

A Hello Wood építész- és dizájnstúdió csapata által épített, a tavalyinál öt méterrel magasabb installáció belsejébe idén egy kilátó is került, így aki bemegy a fa belsejébe, három méter magasságról tekinthet ki az utcára.

Az Erzsébet téren vízkeresztig lesz lehetőség közvetlen pénzadomány felajánlására, amelyből az Ökumenikus Segélyszervezet további tűzifához juttatja a rászorulókat.

Hello Wood karácsonyfa. Forrás: Facebook/Design Terminál
Elbontása után az alkotás elemeit rászorulóknak osztják szét tűzifaként. Forrás: Facebook/Design Terminál

#mindigegyütt


Az országos összefogáshoz bárki csatlakozhat a 1353-as adományvonalon keresztül is, egy telefonhívás vagy SMS 250 forint adományt jelent.Az akciót idén a Vodafone egy online kampánnyal egészíti ki: aki a „mindigegyütt” hashtaget használja közösségi oldalain, két további fahasáb-adománnyal járul hozzá a nehéz helyzetben élők támogatásához.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy