2015. december 29., kedd

2015 Orbán éve volt

Orbán éve címmel közölt kommentárt kedden a Der Standard című liberális osztrák napilap.


Der Standard, Orbán Viktor, politika, menekültválság, migráció, Magyarország, Európai Unió, Ausztria, Paul Lendvai
Orbán Viktor Tusnádfürdőn 2015. július 25-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
A cikk alcímében a szerző, Paul Lendvai publicista, újságíró megállapítja: „Orbán Viktor számítása nemzeti és nemzetközi szinten is teljes egészében bevált”.

Írásában Lendvai annak okait elemzi, hogy „miért lehet Orbán Viktort hatalompolitikai sikerek tekintetében nemcsak hazájában, hanem európai szinten is a legsikeresebb politikusnak, az év emberének tekinteni”.

Egy felmérést idézve kitér többek között arra, hogy a Fidesz másfél évvel a választások után „biztosan uralja a magyar politikát”. A szerző úgy látja, hogy a „széttagolt baloldali fantomellenzék” feltartóztathatatlanul elhal, a Jobbik jelentette esetleges veszélyt pedig sikerült legalábbis időlegesen elszigetelni.

Orbán ismét bizonyította kiváló politikai érzékét, amikor a globális menekültválság során már 2015 júniusától egy erőteljes kommunikációs kampánnyal „a muzulmán menekültekkel szembeni félelemre és elutasításra tett”. Hozzátette: a magyarok 87 százaléka támogatja a kormány kurzusát menekültügyben

Lendvai cikkét azzal zárja: Orbán Viktor számítása nemzetközi szinten is teljes mértékben bevált, joggal hivatkozhat arra, hogy szociáldemokrata kormányok vezette országokban is, mint Szlovákia és Csehország, de még inkább Jaroslaw Kaczynski Lengyelországában követendő példaként tekintenek rá.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.