2015. november 2., hétfő

Tovább nőtt a Colectiv-áldozatok száma

A péntek esti bukaresti tűzvész újabb sebesültje halt bele sérüléseibe, ezzel hétfő estig harmincegyre emelkedett a bukaresti Colectiv klubban történt tragédia halálos áldozatainak száma.


Club Colectiv, Bukarest, tűzvész, Goodbye To Gravity,
Forrás: Digi24
A Mediafax szerint az utolsó olyan sebesültről van szó, akinek nem sikerült megállapítani a személyazonosságát.

A legfőbb ügyészség időközben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított bűnvádi eljárást a bukaresti szórakozóhely tulajdonosai ellen. A Colectiv klub három részvényesét hétfőn rendőrök kísérték be az ügyészségre, majd több mint hatórás kihallgatás után mindhármukat 24 órára őrizetbe vették. A vádhatóság előzetes letartóztatásukat javasolta, erről kedden dönt a bíróság.

Bár a holttestek nagy részét már átadták a családoknak, az igazságügyi orvostani intézet még nem adott ki jelentést arról, mi okozta az egyes áldozatok halálát. A boncolóorvosok szerint egyelőre annyi bizonyosodott be, hogy a tragédia áldozatai a belélegzett füsttől és mérgező gázoktól szenvedtek mérgezést. A román hírtelevíziók által megszólaltatott szakértők szerint a klub hangszigetelésénél használt szivacs rendkívül mérgező, hidrogén-cianidot tartalmazó füsttel töltötte meg a helyiséget, amikor elégett.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI