2015. november 14., szombat

Tegnap Ciprasszal heherészett, ma Hollande-al sír

A németek „együtt sírnak” és gyászolnak a francia néppel - mondta Angela Merkel német kancellár szombaton Berlinben, a kancellári hivatalban felolvasott sajtónyilatkozatában.


Bataclan, Eagles of Death Metal, fegyveres támadás, Franciaország, Le Petit Cambodge, Párizs, terrorista támadás, terrorizmus, Angela Merkel, migráció,
Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár az Európai Unió és Afrika migrációról rendezett máltai csúcsértekezletén Vallettában 2015. november 12-én. Fotó: Alessandra Tarantino/AP/MTI
Európa hosszú ideje a „legszörnyűbb éjszakát” élte át, és a párizsiaknak „az erőszak, a terror és a félelem rémálmát” kell megszenvedniük.
Mi, a német barátok együtt sírunk önökkel, és együtt harcolunk azok ellen, akik ezt a felfoghatatlan tettet elkövették - mondta a kancellár.
A német kormány szoros kapcsolatban áll a francia kormánnyal, és minden lehetséges segítséget megad a terroristák elleni küzdelemhez - hangsúlyozta Angela Merkel. Hozzátette, hogy megbeszélést tart az illetékes miniszterekkel a további teendőkről.

Párizsban a szabadság ellen intéztek támadást, de a szabadság erősebb minden terrornál - mondta a német kancellár.

A terroristák nemcsak Párizs ellen, hanem „mindannyiunk ellen” intéztek támadást, ezért „a választ is közösen fogjuk megadni” - hangsúlyozta Angela Merkel.

Nemcsak a biztonsági szervek fellépése révén, hanem „polgárként is világos választ adunk” azzal, hogy „öntudatosan képviseljük értékeinket”, az emberiesség, a felebaráti szeretet, a közösség iránti elkötelezettség értékeit.
Hisszük, hogy minden embernek joga van az élethez és a boldogság kereséséhez, és hiszünk az egymás iránti tisztelet és a tolerancia értékében - mondta a német kancellár.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI