2015. november 23., hétfő

Szijjártó Péter különös tanácsa az osztrák kancellárnak

A Külgazdasági és külügyminiszter az osztrák politikus egy nyilatkozatára reagálva kijelentette: Werner Faymann továbbra is valótlanságokat állít Magyarországgal kapcsolatban.


migráció, Szijjártó Péter, Magyarország, Werner Faymann, Ausztria, illegális bevándorlás, Angela Merkel
Szijjártó Péter. Fotó: Soós Lajos/MTI
A tárcavezető arra reagált, hogy az osztrák kancellár az Österreich című ingyenes napilapnak adott interjújában megerősítette azt a korábbi állítását, hogy Magyarország szeptember 4-én migránsok ezreit küldte Ausztria felé.

Szijjártó minderre válaszul kijelentette:

attól, mert sokszor mondja, a hazugság nem válik igazsággá”.

Hangsúlyozta: az igazság az, hogy Magyarország nem küldött több ezer bevándorlót szeptember 4-én Ausztria felé, sőt egyetlen embert sem küldött. Magyarország az illegális bevándorlóknak a hivatalos befogadóállomásokon ellátást és szállást biztosított.
A migránsok jelentős része azonban egyre agresszívebbé vált, nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal, és eleget téve a német meghívásnak elindult Ausztria és Németország felé - idézte fel a történteket.
A külügyminiszter a végén egy jó tanáccsal is ellátta Wernert: „hagyja, hogy az úgynevezett valóság nála is felkapcsolja a lámpát”. Szijjártó szerint ez sokat segítene a helyzet átlátásában.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy