2015. november 14., szombat

Románok is meghaltak a párizsi vérfürdőben

Két román állampolgár is van a pénteki párizsi terrortámadások áldozatai között.


Bataclan, Eagles of Death Metal, fegyveres támadás, Franciaország, Iszlám Állam, Le Petit Cambodge, Párizs, terrorista támadás, terrorizmus, Románia,
Sorin Cîmpeanu. Az ideiglenes miniszterelnök Franciaország bukaresti nagykövetségén rótta le a kegyeletét a párizsi terrorakciók áldozatai előtt. Forrás: gov.ro
A külügyminisztérium közleménye szerint egy harmadik román állampolgár könnyebb sérülést szenvedett, őt ki is engedték szombat reggel a kórházból.

Sorin Cîmpeanu ideiglenes román kormányfő a belügy- és a külügyminisztérium illetékeseivel tartott szombati tanácskozás után kijelentette, nem kell szigorítani a romániai terrorvédelmi készültségen. Továbbra is a kék színű, elővigyázatossági szintű készültség van érvényben Romániában.

Klaus Johannis államfő szombaton hivatalos üzenetben fejezte ki a román nép szolidaritását a francia hatóságokkal és a francia nemzettel. Kijelentette: az ilyen „barbár támadások” nyomán a nemzetközi közösségnek „még több határozottságot kell tanúsítania a terrorizmus elleni küzdelemben és az emberiesség értékeinek a védelmében”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI