2015. november 17., kedd

Robbantani akartak a német-holland meccsen

Robbantásos merénylet veszélye miatt elmaradt a kedd esti Németország-Hollandia barátságos labdarúgó-mérkőzés a németországi Hannoverben.


Hannover, Németország, merénylet, terrorizmus, labdarúgás,
A labdarúgó mérkőzés 20.45-kor kezdődött volna. Fotó: Julian Stratenschulte/EPA/MTI
Röviddel a stadion kapuinak megnyitása után a rendőrség arról értesült, hogy robbantásos merénylet készül a mérkőzésen.

Ezért elrendelték a stadion kiürítését, és mindenkinek javasolják, hogy kerüljön minden olyan helyet, ahol nagyobb számban gyűlhetnek össze emberek. A legjobb, ha mindenki hazamegy, mert nem tudni, hogy van-e „B-terve” a merénylőknek.

A rendőrség nem közölte, hogy kik terveztek merényletet. Sajtóértesülések szerint szélsőséges iszlamisták akartak robbantani a stadionban.

Volker Kluwe, az alsó-szászországi tartományi főváros rendőrkapitánya több közszolgálati televízióban közvetített nyilatkozatában elmondta, hogy a német és a holland nemzeti válogatott, valamint segítőik biztonságos helyen vannak.

A labdarúgó mérkőzés 20.45-kor kezdődött volna. A stadion kapuit 19 óra körül nyitották meg. Az 49 ezer fős stadionban viszonylag kevesen voltak, amikor elkezdődött a kiürítés. A szurkolók rendben, fegyelmezetten hagyták el a stadiont.

A meccset a tervek szerint a helyszínen tekintette volna meg Angela Merkel német kancellár és kormányának több tagja, akik a pénteki párizsi terrortámadások után ezzel is demonstrálni szerették volna a terrorizmussal szembeni elszánt küzdelmet.

Angela Merkel még nem volt a stadionban, amikor elrendelték annak kiürítését.

A nap folyamán korábban a Brüsszelbe tervezett belga-spanyol labdarúgó-mérkőzést is lemondták biztonsági okok miatt.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI