2015. november 5., csütörtök

Robbanás egy brassói kenyérgyárban

Robbanás történt csütörtök este egy brassói kenyérgyárban, öt ember megsérült, több munkást egy összeomlott épületrész romjai között keresnek.


brassói robbanás, Románia, Brassó, Vel Pitar kenyérgyár,
A televízió élőben közvetítette. Forrás: Digi24
A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a robbanás a Vel Pitar kenyérgyár malmában történt.

A malom a brassói stadion szomszédságában áll, melyben éppen egy másodosztályú futballmérkőzést játszottak. Az élő televíziós közvetítésben jól látható volt a robbanás, és az azt követő tűz.

Raed Arafat helyettes államtitkár vörös színű riasztást rendelt el a Brassó megyei és a szomszédos Kovászna és Prahova megyei kórházak számára. Öt személyt szállítottak eddig égési sebekkel kórházba, egyikük sérülései súlyosak, négyen könnyebben sérültek meg.

Egy munkást később, két órával a robbanás után tudtak kiemelni egy üregből, ahová a légnyomás taszította. A katasztrófavédelem illetékese szerint a robbanás pillanatában 11 személy tartózkodott a malomban, öten közülük nem sebesültek meg.

Romániában a közvéleményt rendkívül érzékennyé tette a hasonló balesetek iránt a bukaresti Colectiv klubban múlt pénteken bekövetkezett tűz. A bukaresti tragédiában 32 fiatal meghalt, 130-at továbbra is kórházban ápolnak, sokuk állapota válságos.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI