2015. november 9., hétfő

Pénzzel segíti a kormány a sérültek családjait

A bukaresti kormány hétfőn rendkívüli ülést tartott, amelyen a tűzvész áldozatainak kórházi kezelésére szavazott meg pénzügyi támogatást az érintett családok számára.


Club Colectiv, bukaresti tűzvész, Goodbye To Gravity, Bukarest, Románia, Teodora Maftei
Forrás: Digi24
A külföldre irányított sérültek esetében a család havi 7500 eurós támogatást kap a kórházi kezelés teljes időtartama idején, míg a hazai kórházakban ápolt sérültek családtagjait havi 6000 lejjel támogatja tartalékalapjából a bukaresti kormány.

Hétfő reggel 83 sérültet ápoltak romániai kórházakban: közülük 15-nek az állapota válságos, haté súlyos. A külföldi gyógykezelés lehetőségét az érintett családok eddig összesen 35 súlyos sérült esetében vették igénybe, akiket a román légierő és a NATO különleges kórházgépei szállítottak Belgiumba, Hollandiába, Ausztriába, Izraelbe, Németországba, Nagy-Britanniába és Norvégiába.

A külföldre irányítottak közül négyen útközben vagy a külföldi kórházakban életüket veszítették. Izraelben hunyt el a tűzvész negyvenhatodik áldozata is; Teodora Maftei fotóriporter — akinek utolsó egyéni kiállítását távollétében nyitották meg barátai Bukarestben három nappal a tűzvész után — Tel-Avivban halt bele sérüléseibe.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI