2015. november 17., kedd

Pokolgép robbant a Sínai-félszigeten lezuhant orosz gépen

„Egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy terrorcselekmény okozta” a Sínai-félszigeten lezuhant orosz utasszállító katasztrófáját. 


terrorakció, Oroszország, Egyiptom, utasszállító repülőgép, repülőgép baleset, Sínai-félsziget, Kogalymavia
A Kogalymavia orosz légitársaság lezuhant Airbus A-321 típusú repülőgépének roncsai az egyiptomi Haszana közelében 2015. október 31-én. Fotó: EPA/MTI
Erről Alekszandr Bortnyikov, a belbiztonsági és kémelhárítási feladatokat ellátó Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) elnöke tájékoztatta Vlagyimir Putyin orosz államfőt kedden.
A szakértők az utasok poggyászainak és a géproncsok elemzésekor robbanóanyag nyomaira bukkantak, ami arról tanúskodik, hogy pokolgép robbant a gép fedélzetén, aminek következtében a repülő a levegőben darabjaira hullott szét - fogalmazott Bortnyikov.
Putyin arra utasította az orosz titkosszolgálatot, hogy kutassa fel a Sínai-félszigeten lezuhant orosz gép ellen elkövetett terrortámadás elkövetőit, az orosz hadseregnek pedig parancsba adta, hogy fokozza légicsapásait Szíriában - jelentették kedden orosz hírügynökségek.

Az FSZB 50 millió dollárt ajánlott fel annak, aki olyan információkat szolgáltat, amelyek elvezetnek a tettesekhez.
A Kogalymavia (nemzetközi nevén Metrojet) nevű orosz légitársaság Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó gépe október 31-én nem sokkal a felszállás után zuhant le a Sínai-félszigeten, a katasztrófában 224-en vesztették életüket.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI