2015. november 20., péntek

Migránskérdés: világos tények, homályos értelmezések

Több erdélyi városban előadást tart a migrációs kérdésekről a napokban Földi László biztonságpolitikai szakértő, volt hírszerző.


migráció, Földi László, biztonságpolitika, illegális bevándorlás, EMNT, Civil Kurázsi Egyesület, sajtó,
Földi László előadásán mintegy 100 érdeklődő vett részt. A szerző felvétele
2015. november 19-én, csütörtökön este 7 órától a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében több mint kétórás beszélgetésen igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba menekültügyben a magyarországi szakértő.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Civil Kurázsi Egyesület által szervezett eseményen elhangzott, hogy a migránskérdés sarkalatos pontja az, hogy mindenki a maga módján értelmezi ezt, az uniós és a helyi politikum, a média, a civilek, az idegenrendészet, a hadsereg, a társadalom. Mindenki azt érti belőle és magyarázza bele, ami saját érdekeit szolgálja, vagy ami közelebb áll a szívéhez és eszerint manipulálja a közvéleményt: menekült, szociális, gazdasági, idegenrendészeti, vagy épp vallási kérdést kreál belőle. Magyarán káosz van, világos elképzelések, lépések nélkül.

Mindeközben nem lehet tudni, hogy hány tíz vagy száz terrorista lépi át Európa határait a tömegbe vegyülve.


migráció, Földi László, biztonságpolitika, illegális bevándorlás, EMNT, Civil Kurázsi Egyesület, sajtó,

A szakember azt is elmondta, hogy az ő értelmezése szerint a Szíriából elvándorló emberek menekültstátusza az első, háborúval nem sújtott szomszédos ország határáig tart, onnan mindenkinek lehetősége van különböző országok konzulátusain menekültvízumot kérni. Ennek olvasatában pedig értelmetlen a milliós nagyságú tömegek több ezer kilométeres vándorlása.

Földi László egyértelműnek gondolja azt a tényt, hogy háború van Európában.

Z. Nagy István

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.